Roundup Nieuws

UITBREIDING ETIKET ROUNDUP EVOLUTION

UITBREIDING ETIKET ROUNDUP EVOLUTION

Auteur: Beheerder website/vrijdag 18 mei 2018/Categorieën: Nieuws

De toepassing van Roundup Evolution is onlangs uitgebreid. In het toepassingsgebied ‘Openbaar groen en particuliere tuinen tegen holle stengel onkruiden’ mag Roundup Evolution middels pleksgewijze injectie in de stengel toegepast worden. Holle stengel onkruiden, w.o. Japanse duizendknoop, kunnen hiermee effectief worden bestreden. 

Dosering: 20 ml middel in 100 ml water (injectie van 5-10 ml oplossing) 

Maximale dosering (middel) per toepassing: 20 ml middel in 100 ml water (injectie van 5-10 ml oplossing)
Maximaal aantal toepassingen per teeltcyclus of per 12 maanden: 1 per 12 maanden 

Meer informatie: https://toelatingen.ctgb.nl/toelating/?id=1889&category=PPP 

Opmerking: Het gebruik tegen holle stengel onkruiden is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107 /2009. Er is voor deze toepassing(en) geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel gebruikt wordt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel in dit/deze toepassingsgebied(en) valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.


BESTRIJDING JAPANSE DUIZENDKNOOP 

 

Japanse duizendknoop (Fallopia japonica of Polygonum cuspidatum) werd in Nederland omstreeks 1840 geïntroduceerd toen hij aankwam bij de plantenkwekerij van Philippe von Siebold in Leiden. Het werd veelvuldig gebruikt als een exotische plant in siertuinen voordat het invasieve karakter van de plant duidelijk werd. Japanse duizendknoop is nu een van de meest invasieve planten in Nederland. 

 

In veel gebieden zijn programma’s opgezet om de uitheemse plant uit te roeien; Roundup® speelt een belangrijke rol door het onkruid te bestrijden met maximale veiligheid voor mens en milieu. Dit kan door middel van doodspuiten, aanstrijken en een pleksgewijze injectie in de stengel. 

 

Lees meer over de bestrijding van Japanse duizendknoop in de folder >>

 

Print

Aantal views (1879)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x