Roundup Nieuws

Einddatum toelatingen Roundup gelinkt aan EU herevaluatie glyfosaat

Einddatum toelatingen Roundup gelinkt aan EU herevaluatie glyfosaat

Auteur: Beheerder website/woensdag 25 maart 2015/Categorieën: Nieuws

Dat Roundup niet meer verkocht mag worden eind 2015 zoals uit sommige geruchten naar voren komt, is niet correct. Roundup wordt zoals alle bestrijdingsmiddelen grondig geëvalueerd op veiligheid door nationale overheden alvorens het op de markt kan komen. Waar komen de geruchten dan vandaan?

In Nederland zijn er sinds 2011 in de Tweede Kamer discussies over een mogelijk verbod van een aantal specifieke glyfosaat-toepassingen. Echter, tot op heden is hiervoor geen wettelijk kader. Dat sommige glyfosaat-toelatingen (vooral de oudere glyfosaatmiddelen) in Nederland een einddatum hebben van 31-12-2015, is gelinkt aan de tijdslijnen van de Europese herevaluatie van de actieve stof glyfosaat. In Europa ondergaan stoffen zoals glyfosaat een periodieke herevaluatie ten aanzien van hun veiligheid. In het geval van glyfosaat is Duitsland aangesteld als rapporteur en coördinator  voor Europa. Meer informatie hierover is terug te vinden op hun website door gebruik te maken van de zoekopdracht “glyphosate”:  http://www.bfr.bund.de.

Aan de toelatingen en toelatingsvoorwaarden van middelen op basis van glyfosaat, zoals Roundup is dus niets veranderd. De herevaluatie van deze middelen zal zoals gepland plaatsvinden. Elke speculatie naar een verkoopsstop is dus prematuur, ongegrond en onjuist. 

Download PDF >>
Monsantoblog >>

Print

Aantal views (2000)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x