Roundup Nieuws

EFSA: "Het is onwaarschijnlijk dat glyfosaat een gevaar vormt voor kanker."

EFSA: "Het is onwaarschijnlijk dat glyfosaat een gevaar vormt voor kanker."

Auteur: Beheerder website/donderdag 12 november 2015/Categorieën: Nieuws

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, EFSA: “Het is onwaarschijnlijk dat glyfosaat een gevaar vormt voor kanker.” Dit komt overeen met de conclusies van de regelgevende instanties over de hele wereld.

Bij Monsanto stellen we volledig vertrouwen in het veiligheidsprofiel van onze producten. Ons vertrouwen is gebaseerd op strenge interne veiligheidsbeoordelingen bovenop de veiligheidsbeoordelingen door regelgevende instanties, onafhankelijke wetenschappers en andere deskundigen over de hele wereld.

Vandaag heeft de onafhankelijke Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) haar conclusies bekend gemaakt over glyfosaat, de actieve stof in Monsanto’s Roundup producten. EFSA concludeert: “het is onwaarschijnlijk dat glyfosaat een kanker gevaar vormt voor de mens en het bewijsmateriaal ondersteunt geen classificering dat het een stof is met een kankerpotentieel.” Bovendien bevestigt EFSA dat glyfosaat geen kankerverwekkende of mutagene eigenschappen vertoont, geen toxisch effect heeft op vruchtbaarheid, noch een effect heeft op de voortplanting of embryonale ontwikkeling. ”

 

Lees het hele artikel op de Monsanto blog >>

Print

Aantal views (1736)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x